Se oli sitte se kauppapäivä. Alako kaapit olla siinä mallisa, että huusi täyttämistä. No, eipä tuonne tien päälle ollukka ihan kiirusta, ko Äijäjoellä oli norski ojasa ja Girtekaki oli säikähtänny ja ollu sitte mäesä jumisa. Sitte ko alako autoja tulla , ni lähimmä kohti etelää. Sielä oli norski nykästy ojasta ja kaks hinuria sielä oli.Toinen Muoniosta ja sitte toinen oli norski. Arktisten rekkain (sivusto) kuvaaja oli sielä jo tallentannu tilannetta ja meki sitte "päästhin" kuvhan , ko menimmä kauphan. Käsivarren kulietuksen autoki oli sielä raapimasa tietä. Kaikki hyvin ja perille päästhin.

Sitte kävimmä enste Agnesta moikkaamasa ja vähän aikaa sielä istuthin ja sitte ruokaostoksille. Sieltä, ko selevithin, ni sitte seuraavhan kauphan.Tais tulla kukkia. Ja sen jälistä sitte Seolle. Juttua tuosta vuotavasta lämmitysjutusta, tai jostakin  jäähytyksestä. Kuka nuista selevän ottaa, ko eivät huollosaka tierä.Nyt ne nosti kuitenki auton pukille ostosten kans ja saivat sen verran seleville, että pitää joku kolomiosanen haaraletku laittaa uusiks. Aiko ottaa sen seleville , että millon sen saa ja sano, että ko tuutta ens viikolla käymhän, ni käväskää täälä sitte.On se nolua, ko autua pitää pakkasella lämmittää, ni sillon alkaa puskia tavarat alle. Vanha, mikä vanha. Tänne kans tarttis kohta jotaki lottovoittua tulla. Vai mitä keksis? No, ei siinä mitään, jos näin jatkuu, ni kohta olhan jalakamiehiä ja naisia.Onhan mulla kyllä lumikengät. Niin ja sukset nurkasa.Äkkiäkös nuilla pyhkäsee hyvällä kelillä tuommosen matkan.

Joopa joo. Pitää lopettaa, ennenkö menee liika levottomaks.

Vai kertoskos sen verran, että on sielä vielä sillalla pari äijää tekemäsä raurotushommia.Sopivaa näin pakkasella.Onkohan samoja sulakhenpolttajia , ko aikasemminki. Joulun ennen tuosa kylätalolla yks "sähkömies" teki virityksia ja poltteli  lamput katostaki.Oli sielä silimät suurena ja väitti, ettei oo mitään tehenny ja pitkä kaapeli oli siellä pitkin porthaita. Oli autua yrittänny lämmitellä ja ei osannu vissin lukia sitä lappua pistorasian vieresä.Siinä lukee kyllä selevästi, jos haluaa ymmärtää asiaa.Semmosta se on talavi tääläki.