Lähimmä eilen iltapäivällä vielä käväsehän Muoniosa, ko se on ihan tuosa naapurisa. Haethin se lähetys pois, ni toivottavasti se toinen häipyy sitte takasi sinne mistä on tullukki. Kuulemma se lähtee takasi, jos ei hae. Kuka ny Kolarista lähtis hakehan?

Oli muuten hyvä tie laitettu. Lumiauraki meni Muoniihon, ko me ohitimma sen Ylimuonion paikheilla. Ennen se käänty takasi jo Ylimuoniosta. Ennen sitä siltaa.Kajangin tienhaarasta.Ny ne on sitte ottanhet urakan piremmälle.Niin joo. Tie oli, ko pöytää. Kuulemma huono ajokeli. Höh! Mitä ny vähän lumi pöllys.

Luoteis-Lappiki piti napata kainalhon K-marketin eteisestä. Seki oli piilotettu sinne nurkhan. Eri paikasa, ko ylhensä leheret. Sitte vain takasin tänne.Sen päälle käymhän vielä anopilla. Sielä meni jonku aikaa.

No joo. Tuullta on jonku verran, että lumet tippuu puista.Pakkasta 6-7 astetta. Siittä se taas lauantai lähti etenehän.Eteläsäki näky olevan ihan "kuuraa" maasa. Illalla meinasin enste katella pari lähtyä Lahen raveista, muttei sielä oikhen ollu näkyvyyttä takasuoralle, ko sateli sen verran. Yhen lähön katoin sitte Kaustiselta ja jätin loput, että näkeepä nuo tulokset.

tabu.jpg

On se ny semmonen  kymmentuumanen ja toimii ny täsäki verkosa, ettei tarvisse olla joka välisä vaihtamasa asetuksia.

tabu1.jpg

On se kans vielä vähän kapiampaa mallia. Miten ne on saanukki akun tehtyä tuommoshen?

tabu2.jpg

Sopii hyvin tuohon telinheshen, ko nenä päähän. Joskus sitte, ko sattuu ni vielä semmonen sopiva suojakotelo kaivaa jostaki, jos reishun ottaa föliihyn. Jos reishun joskus pääsemmä.Semmosta hommaa.

Kauankohan tuo eukkoki on valavonnu, ko uni maistuu hyvin?

No, mihinkäs sitä olis kiire valamhisa maailmasa.