Mitäs on taas touhattu?

Eilen aamutouhuin jälistä joskus lähin käveleskelehän mökille. Semmonen -10 oli iliman lämpö. Sielä sitte enste nuohosin savupiipun ja sitte kamiinhan tulta . Mökhin ei ollu asiaa, ko eukolla on avain. Sitte ulos siihen entishen "kotakeittiihön" laitoin tulet. Välillä muutaman klapin pistin vielä pienemmäks. Sittehän jo punanen " Voorti" tuliki. Eukko alako valamistelehan paistohommia.Nam.Oli föliysä lättytaikinaa ja siinäpä sitte vähän ajan päästä pääsimmä nauttihan. Aikaa sielä meni mukavasti, ja siinä tuli laitettua vielä se uurempi ilimanvaihtoveheje seinälle.Saa sitte taas joskus, ko aurinko näkyy, ni alakaa ilimoja mökisä kuivattelehan.(toivottavasti).Semmonen "Pöhiskö"

olis kyllä varmasti hyvä. Juuasa tairethan niitä tehä.

IMG_20191017_123635.jpg

Kyllä se vain ulukoilimasa maistuu .

Näitten jälistä sitte tänne postia orottelehan ja sen jälistä sitte tarkistuskäynnille tuonne vähän matkan päähän.Sielä oli sitte tullu taas riistakamerhan jokunen elukka. Taitaa nuita ny olla kolome sielä.

17.10.19.1.jpg

Pari kuvaa malliks tähän.

17.10.19.jpg

Siinä taitaa olla yks täyskasvunen ja ja pari pientä. Siinä ne on nyt käynhet kytiksellä muutaman kerran vuorokauren aikana.

Sitte on niitä lentäviä olioita vielä. Se yksinäinen joutsen tais lähtiä, ko alako lykätä hyhymää alas väylää pitkin. Semmosta eilen.