Olipas pikku pakkanen mennä yönä. -4 oli oman mittarin mukhan.Ei silti aamupäivällä mitään kuuraa ollu, ko alako lämmetä.Iltapäivällä lähin mökillä käymhän ja Jääskeläinen tuli vasthan ja kysy, että onko vähän aikaa tulla hälle avuks? Oli kuulemma yks sirkkeli siirtämistä vailla.

No, ei se ollu sitte sielä Jääskeläisesä ulukorakennuksesa. Sitte menthin sille kothin. Ensiks käythin kaffilla ja Tauno esitteli talua ja ihan saunarakennusta myöten. On se komia huusholli.Sitte sitä sirkkeliä hakehan.Sielä kaivethin "joka paikkaa", muttei vain näkynny. Taunon vaimo sitte hiippaili lenkiltä ja sano, että tuosa varastosa se on. Tauno sano, ettei oo, ko oon katellu.Huonosti oot katellu, sano Eila. Siinähän se oli oven pielesä. Elikkä silimäi eesä.Siinoli vain rojua päällä. No, se kinnathin sitte toishen paikhan orottahan tallinrakentajia.Sitte sain vielä kyyrin tuonne tienvarthen ja töyttäsin mökille kassohan.

Eipä sielä ollu erikoista. Yhen melekhet kaatumaisilhan olevan puun toin siihen polttopaikalle. Pitäs sahata seki polttopuiks.Tarttee vissin kinnata saha sinne.Se akkusaha.

hk%C3%B6m%C3%B6nki%C3%A4inen.jpg

Ainut julukasukeleponen kuva.Ei sielä oikhen ollu ees elukoita ny liikkunnu. Tuli sielä nuohottua piippuki. Kyllä ny savu nousee komiasti sitte ylös.Kohta varmasti saa hakia sen kameranki poies. Niin joo. Mennen tullen tulivat Paavo ja Timo vasthan raktorilla.Puukuorma aina palatesa kärryillä.